Dodjela diploma u sklopu projekta Zaželi-žene triljskog kraja II

Dodjela diploma u sklopu projekta Zaželi-žene triljskog kraja II

U Gradskoj vijećnici Grada Trilja danas je održana podjela diploma – uvjerenja o osposobljavanju za žene koje su pohađale edukacije u sklopu projekta ZAŽELI žene triljskog kraja II. Svečanosti je, uz projektni tim, prisustvovala Blaženka Dukić v.d. pročelnica Upravnog odjela za financije, gospodarstvo i EU fondove i predstavnici partnera CERURA HR.

U projektu je zaposleno 30 žena koje se mjesečno brinu za više od 180 krajnjih korisnika – starijih i nemoćnih osoba s područja Grada Trilja.

Osnovni cilj projekta je uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, a njihovim obrazovanjem ispunjen je i specifični cilj projekta – unaprijediti njihov radni potencijal kroz osposobljavanje i zapošljavanje čime se smanjuje rizik od siromaštva i povećava konkurentnost na tržištu rada i socijalno uključivanje.

Osposobljavanje je provelo Učilište Magistra iz Zagreba, a 30 zaposlenica projekta osposobljeno je za Voditeljicu eko-poljoprivrednog turističkog gospodarstva te su im za isto dodijeljene diplome. Stečeno zanimanje im se upisuje u E-radnu knjižicu.

Projekt ZAŽELI žene triljskog kraja II odobren je u sklopu poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“,  koji se financira iz Europskog socijalnog fonda  – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je 2.785.950,00 kuna, a Grad Trilj projekt provodi s partnerima: Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Split, Centar za socijalnu skrb Sinj i Centar za ruralni razvoj CERURA HR.  

Razdoblje provedbe projekta je od 25.svibnja 2021. godine do 25.studenoga 2022. godine.

Previous OBAVIJEST MJEŠTANIMA KOŠUTA

Leave Your Comment

Grad Trilj

Grad Trilj ©2022 - Sva prava pridržana • Web by Fortitudo